Αρχική σελίδαΒιβλιοθήκηΙστορικό ΑρχείοΟι ΣυλλογέςΣυνέδριαΔιαλέξειςΕκδόσειςe-BooksΠροσωπικόΧορηγοίΕπικοινωνίαΝέα - Ανακοινώσεις  in English
     

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πιστοποίηση ΑΣΕΠ

 


 

Ξένα ΠανεπιστήμιαΑΣΕΠ

 


 

Εσωτερικός Κανονισμός

 
 

Η Σχολή είναι Επίσημος Φορέας Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας. Σύμφωνα με τον Νόμο 4610/2019 άρθ. 248, παρ. 6 ( ΦΕΚ 70/τεύχος Α/7-5-2019) τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που χορηγεί κατόπιν εξετάσεων αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:

Η γνώση της αλβανικής, αραβικής, βουλγαρικής, ρουμανικής, ρωσικής, σερβικής και τουρκικής γλώσσας αποδεικνύεται με πιστοποιητικό αντίστοιχου επιπέδου, που εκδίδεται και χορηγείται από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) μετά από εξετάσεις

Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές τον χρόνο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξεταζομένων, οι δεξιότητες Παραγωγή και Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Κατανόηση Προφορικού Λόγου ολοκληρώνονται στη διάρκεια μιας ημέρας (σαββατοκύριακο), ενώ η Παραγωγή Προφορικού Λόγου διεξάγεται εξ αποστάσεως, σε προκαθορισμένη από τη Σχολή ημερομηνία και ώρα (ξεχωριστή ημέρα από τις υπόλοιπες δεξιότητες). 

 

Περιγραφή των εξετάσεων:

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερεις δεξιότητες (Κατανόηση και Παραγωγή Προφορικού Λόγου, Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου).

Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει 60% στη βαθμολογία κάθε ενότητας (15 από τις 25 μονάδες) για να πετύχει στην εξέταση.

Η κάθε ενότητα βαθμολογείται ξεχωριστά.

Σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος αποτύχει σε μία μόνο ενότητα (δηλαδή συγκεντρώσει βαθμολογία μικρότερη των 15 και μεγαλύτερη των 10 μονάδων), έχει δικαίωμα, εντός ενός ημερολογιακού έτους (2 εξεταστικές), να επαναλάβει την εξέταση της συγκεκριμένης μόνο ενότητας.

 

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις, παρακαλούμε:

1. Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/mNsL1MT9YoQ4Kkd9A

2. να αποστείλετε ηλεκτρονικά το αποδεικτικό της κατάθεσης στο sbg@imxa.gr. Μόλις λάβουμε το email με το αποδεικτικό κατάθεσης και γίνει πλήρης επεξεργασία της αίτησής σας, θα λάβετε ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση της εγγραφής σας. Καμία αίτηση δεν θεωρείται έγκυρη εάν δεν έχει σταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης.

 

Ημερομηνία ώρες εξετάσεων:

 

 
 
Αλβανική Βουλγαρική Ρουμανική

 

Κυριακή 19

Φεβρουαρίου 2023

 

όλα τα επίπεδα

 

 

Σάββατο 11

Φεβρουαρίου 2023

 

όλα τα επίπεδα

 

 

Κυριακή 19

Φεβρουαρίου 2023

 

όλα τα επίπεδα

 
 
Ρωσική Σερβική Τουρκική

 

Κυριακή  12

Φεβρουαρίου 2023

 

 

όλα τα επίπεδα

 

 

 

Κυριακή 19

Φεβρουαρίου 2023

 

όλα τα επίπεδα

 

Σάββατο 11

Φεβρουαρίου 2023

 

όλα τα επίπεδα

 
 
Αραβική    
 

 

Κυριακή 19

Φεβρουαρίου 2023

 

 

όλα τα επίπεδα

 

 

   
 
 

 

Προσέλευση των εξεταζόμενων στις 8:30 π.μ.. Έναρξη εξετάσεων στις 9.00 π.μ. Απαραίτητη η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου/άλλου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

 

Το οριστικό πρόγραμμα με τις ημέρες και τις ώρες εξέτασης του κάθε επιπέδου ανακοινώνεται δύο εβδομάδες πριν από τις εξετάσεις.

 

 
     
 

 
 

 

 

 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

  


Σχολή

Πιστοποιήσεις

Δραστηριότητες

Εκδόσεις

Σύλλογος


Αλβανικά

Αραβικά

Βουλγαρικά

Ελληνικά

Πολωνικά

Ρουμανικά

Ρωσικά

Σερβικά

Τουρκικά

Τσέχικα

Κινέζικα


Αίτηση εξετάσεων

 πιστοποίησης

e - Αίτηση